FARGEAU

online procesoptimalisatie

FARGEAU
Damsterdiep 69B
9711SJ
Groningen
050 - 313 26 00
Ferry Zonnevylle Contactgegevens

Jan Doets: reissite

Jan Doets America Tours is een onafhankelijke reisorganisatie die reizen naar de USA & Canada organiseert. Jan Doets is gericht op gemak & unieke reisemoties, zodat hun klanten op reis zorgeloos kunnen genieten. Met een nieuwe website wilde Jan Doets potentiële klanten een interactieve reisbeleving geven.Door bezoekers aan de hand mee te nemen en online een visueel voorproefje te geven van een echte reis, wordt op een actieve manier de interesse gewekt, om zo de conversie van bezoekers naar klanten te verhogen.

jan-doets-voorpagina.png

Interactieve reisbeleving

Voor Jan Doets hebben we een uitgebreide reissite ontwikkeld. Met Mojo CMS als basis hebben we de website uitgebouwd tot een interactief geheel. Aan de hand van het type reis en gebied wordt het reisaanbod getoond. Om bezoekers een reisbeleving te geven is elke reis voorzien van een flinke hoeveelheid uit te vergroten foto's en video's. Indien er sprake is van een vaste route, wordt deze op een kaart (Google Maps) weergegeven. Deze kaart is eveneens voorzien van de excursies en overnachtingsmogelijkheden per plaats. Geïnteresseerden kunnen brochures en offertes aanvragen, themapresentaties bijwonen, of direct een reis boeken.

Klantenbinding door online community

Naast het werven van nieuwe klanten wordt er ook aan klantenbinding gedaan door een online gemeenschap te creëren. Zo kunnen klanten van Jan Doets zélf foto's en video's plaatsen op een kaart om aan andere bezoekers te tonen. Ook kunnen ze hun ervaringen kwijt bij de door hun gemaakte reis en wordt er op de kaart getoond waar de klanten van Jan Doets zich op dit moment bevinden.

jan-doets-reis-community.jpg

Uitgebreid marketinginstrument voor Jan Doets

De interactieve website van Jan Doets is een uitgebreid marketinginstrument; naast het presenteren van reisinformatie is de website ook voorzien van veel slimme technieken voor Jan Doets zelf. Het volledige klantenbestand van Jan Doets is bijvoorbeeld gekoppeld aan de website. Bij elke aanvraag of inschrijving van een bezoeker selecteert de website automatisch één of meerdere interessegebieden. Op basis van deze interessegebieden kan Jan Doets vervolgens gerichte nieuwsbrieven versturen. Standaard is Mojo CMS voorzien van uitgebreide en heldere statistieken, zodat Jan Doets eenvoudig de herkomst van de bezoekers kan achterhalen en direct kan zien welk effect marketinginspanningen op welk deel van de site hebben.

Online campertrip samenstellen

Een van de projecten die we voor Jan Doets hebben uitgevoerd is een online reserveringssysteem voor campertrips. Bij dit project is goed te zien hoe het bedrijfsproces geoptimaliseerd kan worden met behulp van internet. We hebben het mogelijk gemaakt een campertrip volledig op internet door de klanten van Jan Doets te laten opbouwen en boeken.
Het offerte-aanvraag proces van een campertrip is een zeer uitgebreid proces. Er komen zeer veel factoren kijken bij het bepalen van de juiste prijs en opties. Zo zijn er diverse aanbieders van campers in Noord Amerika en Canada. Allemaal met hun eigen prijssystematiek. Er zijn vele tabellen met mogelijkheden die telkens weer verschillen afhankelijk van de gekozen campers of reisperiode. Zo kunnen er uitrustingen gekozen worden, verzekeringen aangevraagd, speciale package deals, etc., etc.

jan-doets-campers.png

Beter voor de klanten én beter voor Jan Doets.

Een klant kan gerust een halve middag bezig zijn met het raadplegen van brochures en prijs- en optietabellen voordat hij weet wat zijn droomreis precies kost. Dit proces hebben we volledig geautomatiseerd. Alle prijzen worden geautomatiseerd door de verschillende Amerikaanse verhuurders periodiek aangeleverd, deze prijzen worden gecombineerd met alle opties, mogelijkheden, paketten en aanbiedingen die Jan Doets kan invoeren in Mojo CMS. Een klant kan nu eenvoudig op de website aangeven wanneer hij wenst te vertrekken, waar hij zij trip wil starten en waar hij wil eindigen. Het systeem toont vervolgens alle mogelijke offertes en berekend zelf of bepaalde aanbiedingen interessant kunnen zijn. De klant hoeft vervolgens alleen nog maar de offerte aan te klikken en zijn extra opties en verzekeringen te kiezen en kan dan gelijk zijn reis boeken. Dit bespaart de klant een halve dag worstelen met diverse folders en het bespaart Jan Doets veel tijd aan het informeren en overleggen met de klant over zijn reis. Voor klanten die wel graag nog aanvullende informatie wil, zal Jan Doets uiteraard met alle plezier de offerte samen met de klant in detail nog doornemen en / of wijzigen.

Koppelingen met de backoffice

Een deel van de backoffice wordt automatisch ontsloten op de website. Dit zorgt voor een aanzienlijk besparing in de arbeidstijd. De meeste prijzen en pakketsamenstellingen worden namelijk automatisch vanuit de backoffice in het CMS geladen.

In de backoffice kan Jan Doets hotels en andere accommodaties onderhouden. Deze informatie wordt op een SEO vriendelijke wijze getoond op de website. Op die manier ontstaat er met een geringe inspanning aanzienlijk meer content op de website. Voor de bezoeker is dit uiteraard ook erg prettig, want die kan tijdens het boeken van de reis een kijkje nemen bij de mogelijke hotels.

Als een klant eenmaal boekt, dan zal zijn samengestelde reis als order worden ingeschoten in de backoffice, zodat het team van Jan Doets er verder mee aan de slag kan.

Jan Doets Amerika reizen

Bekijk de website zelf op http://www.jandoets.nl/

 

Bas & Ferry wordt Fargeau…

Beste lezer,

Hartelijk dank voor het bezoeken van onze vernieuwde website. Mogelijk had u een andere naam en vormgeving verwacht. Dat kan kloppen, want vanaf januari 2015 gaan we verder onder de naam Fargeau en daar hoort ook een nieuwe website en huisstijl bij.

Verandert er nog meer dan alleen de naam en de website? Eigenlijk niet, de dienstverlening blijft precies zoals u het gewend bent van ons: persoonlijk en op maat!

Ferry, Rob, Tom, Henk en Thomas hopen u in 2015 weer volop van dienst te kunnen zijn!

Met vriendelijke groet,

Ferry Zonnevylle
Fargeau
050 313 26 00

×
Vacature PHP ontwikkelaar Groningen